autóápolás a tengerentúlról

Főoldal > Tömítők, ragasztók > Javítókészletek

Kőfelverődés javító készlet 90110

Szélvédő és lámpabúra javítására alkalmas termék
Márka: Versachem
Cikkszám:
90110

Ár: 6 810 Ft

90110 Kőfelverődés javító készlet

Szélvédőn és lámpabúrán kavicsok által okozott kisebb sérülések tartós javítására szolgáló készítmény.
A készlet alkatrészei hasonlóak a szakszervizekben használtakhoz, ezért minőségi javítást garantálnak. A készlet kisebb sérülések, például "szem" vagy "csillag" kövek szúrásának javítására készült, legfeljebb 3 cm átmérőig, de nem alkalmas a "pók" típusú hosszú repedések javítására.
Könnyen használható a részletes utasítások szerint.

1. A készlet tartalmaz egy UV-érzékeny gyantát (UV RESIN). Javítsa meg árnyékos helyen, majd tegye ki napfényre a megkeményedéshez.
2. A szélvédőnek szobahőmérsékletűnek kell lennie a beavatkozás során! Az évszaktól függően a javítás előtt kapcsolja be a fűtést vagy a légkondicionálást,amíg el nem éri az elfogadható hőmérsékletet!
3. Javításkor használjon védőszemüveget és kesztyűt. A sérülések elkerülése végett takarja le a motorháztetőt, hogy az anyag ne kerüljön a karosszéria festett felületére!Szüksége lesz éles késre vagy pengére és tűre is.
Használati utasítás:

1) Egy tű segítségével távolítsa el a meglazult üvegdarabokat a repedésből. Tisztítsa meg a sérülés környékét, és törölje szárazra tiszta ruhával vagy papírtörlővel.
2) Távolítsa el a fedőfóliát a tapadókorong egyik oldaláról, és ezzel az oldalával és a címkével felfelé ragassza az üvegre úgy, hogy a belső lyuk határolja a repedés középpontját vagy legmélyebb pontját. Fontos, hogy a matrica erősen tapadjon az üveghez, ezért kissé nyomja rá a felületre!
3) Húzza le a felső fedőréteget, és erősen nyomja rá a műanyag applikátort a matricára, ügyelve arra, hogy mindkét alkatrész élei és címkéi egy vonalban legyenek .
4) Vegye le a kupakot, és vágja le a gyantacső (RESIN) hegyét. Ezután helyezze be a csövet az applikátor nyakába, és óvatosan nyomja meg, hogy megtöltse anyaggal, vigyázva, hogy ne szivárogjon . Zárja le a maradék gyantát, és őrizze meg későbbi használatra, lásd a 8. lépést!
5) Most helyezze be a fecskendőt az applikátor nyakába , és miközben egyik kezével erősen tartja, a másik kezével húzza ki a dugattyút, és rögzítse az alsó bevágásban (7. ábra). Az injektoron található drótkapocs rögzítésére szolgál. Hagyja ebben a helyzetben 10 percig!
6) Húzza ki az injektort az applikátorból néhány másodpercre, majd nyomja vissza határozottan. Miközben egyik kezével erősen tartja, a másik kezével nyomja meg a dugattyút, és rögzítse a felső bevágásban   . Hagyja ebben a helyzetben 20 percig.
7) Válassza le és tegye félre az fecskendőt, és óvatosan válassza le az alapcímkét a matricával együtt az üvegről egy éles pengével (kép 9).Fogja meg a laza végét, és lassan húzza le az egészet. Törölje le a területet a felesleges gyantától.
8) Cseppentsen 1-2 csepp gyantát a tubusból a repedés közepére, és fedje le a készletben található fóliával (10. ábra). Nyomjon ki minden buborékot a pengével .Vigye az autót közvetlen napfényre, és hagyja megszilárdulni körülbelül 15-60 percig a napfény intenzitásától függően!
9) Kikeményedés után távolítsa el a fóliát és a felesleges gyantát. Ezután tisztítsa meg az üveget alkoholos tisztítószerrel vagy ruhával!

Videó:https://youtu.be/Loj2u7CG78g

Biztonsági adatlap





Ezeket is ajánljuk